Sektor żywnościowy jest niezwykle pracochłonny. Tu produkt psuje się nierzadko bardzo szybko i stosunkowo często wymaga specyficznej temperatury.

brama

Autor: Nice
Źródło: Nice

Toteż musimy sprostać wszelkim wytycznym, aby artykuł nie zepsuł się. Powinien być pyszny oraz świeży, gdy leży na stole klienta.
opony

Autor: VeroStilo
Źródło: VeroStilo
Toteż, aby zadbać o najwyższą jakość proponowanego jedzenia, trzeba posiadać profesjonalne chłodnie. W nich możemy przechowywać niemal wszystkie produkty. Ale powinniśmy mieć pewną stałą temperaturę i dlatego potrzebujemy profesjonalnego czujnika. Przykładowo czujnik temperatury Pt100 jest świetnym wzorcem skuteczności. Skrót Pt znaczy platynę, a cyfra 100 wymiar wskaźnika. Sensor ten sprawdza temperaturę niezwykle prędko, dlatego czas reakcji systemu chłodniczego bywa zoptymalizowany.
Czujnik temperatury Pt100 sprawdza temperaturę gazów, roztworów i ciał stałych. Wydaje się być więc wielofunkcyjny, co w sektorze żywnościowym bywa dużą zaletą. Możemy go bez kłopotu demontować i wymienić na kolejny. Dobra klasa tego csensora jest potwierdzona unijnymi certyfikatami. Niektóre rodzaje mierzą temperaturę nawet do 600°C. Sam miernik – (sprawdź miernik izolacji) jest bardzo wąski, zatem nie potrzebujemy dużo miejsca, by go przyczepić. Czujnik taki zwany jest także sondą kablową.

Ten rodzaj sensora jest jednym z najbardziej popularnych na świecie.
Należy wydawać pieniądze na najwyższej klasy sprzęt, by być zadowolonym z jego rezultatów, ale także by długo cieszyć się jego niezawodną pracą.
Każdy producent produktów spożywczych musi magazynować swoje artykuły w należytej temperaturze, aby się nie zepsuły
Tagi: