Czym wyróżniają się maszyny do zgrzewania taśmą? Jakich taśm używa się do maszynowego zgrzewania? Poniżej znajdziesz odpowiedzi na te pytania, które pomogą Ci we właściwym zaopatrzeniu przedsiębiorstwa.

Maszyny górnicze

Autor: Heribert Pohl — Thanks for more than 1.500.000 Views
Źródło: http://www.flickr.com
Wybór maszyn zgrzewających taśmami

Producenci proponują różnorodne maszyny pakujące taśmą – ręczne i automatyczne. Ręczne maszyny są najtańszymi systemami stworzonymi do wiązania produktów taśmą, a jednocześnie są najprostsze w obsłudze. Urządzenia ręczne do wiązania taśm są lekkie dzięki czemu mogą być zawsze pod ręką, nie będa potrzebowały wygospodarowania specjalnego miejsca na pakowanie. Są to urządzenia akumulatorowe, które będą zatem wymagały ładowania. Z kolei automatyczne maszyny do pakowania taśmą są ergonomiczne oraz pomagają zwiększyć efektywność pracy. Operator maszyny umieszcza produkt przygotowany do spięcia na blacie maszyny i opasuje go wysuniętym przez urządzenie odcinkiem taśmy, następnie wkłada początek taśmy w szczelinę w blacie urządzenia, wówczas maszyna zawija pętle taśmy. Taśma zaczyna przylegać do produktu i po osiągnięciu docelowego naciągu zostaje zgrzana oraz odcięta. Początek taśmy jest automatycznie wsuwany oraz urządzenie jest gotowe do opakowania kolejnego kartonu.
kotły

Autor: Franz Johann Morgenbesser
Źródło: http://www.flickr.com
Taśmy wykorzystywane do urządzeń pakujących
Do pracy wymenionych powyżej urządzeń wykorzystuje się wysokiej jakości taśmy (obejrzyj ofertę taśm nierdzewnych: http://www.aner.com.pl/prod/tasmy-nierdzewne-weglowe) z tworzyw sztucznych, a dokładnie taśmy polipropylenowe. Taśmy polipropylenowe do zastosowania maszynowego zaprojektowane są tak, by pracowały efektywnie, czyli zachowując ciągłość produkcji i bezawaryjność niezwykle szybko działających maszyn.

Jednocześnie potrafią przejąć dodatkowe naprężenia, które są spowodowane przesunięciem się pakunku w trakcie transportu.
Parę słów na temat urządzeń zgrzewających taśmami ze sztucznych tworzyw
Tagi: