Młodzi i ambitni w dzisiejszych czasach zazwyczaj nie chcą iść utartą ścieżką i praca od 9.00 do 17.00 na czyjś rachunek ich nie zadowala. Pragną pracować dla siebie i sami sobie być szefem.
Skłonnych, aby założyć swój interes jest znaczny procent.

sklep spożywczy

Autor: Le Pukka concept store
Źródło: Le Pukka concept store
licznik energii elektrycznej

Źródło: flickr.com
To, co niestety jednak stopuje dużą część z tych ludzi, to widmo prędkiego upadku. Niestety wykresy nie dodają odwagi, gdyż uświadamiają, że mniej więcej 90% nowych biznesów nie funkcjonuje dłużej niż 12 miesięcy. Jeśli jednak jesteśmy na tyle zdecydowani, by podjąć taką decyzję, to musimy podejść do dzieła niezwykle rozważnie. Trzeba zrobić mały research i zastanowić się, co jest potrzebne w naszej okolicy. Niemądre będzie poniekąd zakładanie salonu kosmetycznego, jeśli w naszej dzielnicy są już dwa i oferują dobre usługi. Świetnym pomysłem może okazać się sklep spożywczy, jeżeli takowego nie ma w bliskiej okolicy. Zazwyczaj w takich punktach mieszkańcy szukają ratunku późnym wieczorem, gdy skończy się chleb lub mleko. Studenci, którzy będą urządzać prywatkę, z pewnością u nas zaopatrzą się w alkohol.

Nie zapominajmy jednak, że godziny funkcjonowania naszego punktu powinny poniekąd zadowolić każdego – zatem powinniśmy otwierać skoro świt, aby dzieci idące do szkoły były w stanie kupić u nas batonika lub drożdżówkę oraz zamykać dopiero dosyć późno, aby zapewnić możliwość zakupów spóźnialskim, kiedy wszystko inne będzie już zamknięte.
Posiadanie sklepu spożywczego nie jest łatwe, ale na pewno przynosi masę satysfakcji oraz sami sobie będziemy szefem.
Niejeden pragnie pracować tak, aby mieć z tego zyski i często to pragnienie się spełnia
Tagi: